Segal
Chef • Gasztronómiai tanácsadó

Mivel és milyen technikával sűrítünk? 

Hogyan sűrítsünk saját anyaggal, jeges vajjal, tojással vagy éppen xantánnal?

A Magyar Konyha nyári számában tízenhat módszert mutatunk be, amellyel kiválthatjuk a rántást.

A sűrítésről a legtöbb embernek a rántás jut az eszébe. Pedig számtalan más mód létezik, hogy megváltoztassuk egy étel állagát, sok esetben pedig nem is szükséges sűríteni az ételt, csupán megszokásból tesszük nehezebbé.

Sűríthetünk redukcióval, pürésítéssel vagy sűrítőanyaggal. Ezen belül megkülönböztethetünk keményítő- és fehérjetartalmú sűrítőanyagokat.

Kellemes nyarat és felfedezést kívánunk hozzá! 

Bővebben

Képgaléria
 
English|Magyar